欢迎光临广东自考网!有关于成人自考本科,自考大专,成人高考,学历提升,考取资格证书等,请免费咨询拨打24小时热线:18688958167!!!

广东自考网

您现在的位置是:首页 > 招生信息

招生信息

《大学英语(1)》模拟题(自学英语二)

发布时间:2021-11-19 20:17:01 招生信息 3 来源:广东自考网

中国地质大学(北京)持续教育学院

《大学英语(1)》模拟题

一.单选题

1. — ______ is the man near the window? — Oh, he is Tom.

A. What

B. Who

C. How

[答案]:B

2. — I don’t get up late on Sundays.— _____ do I.

A. Neither

B. Either

C. So

[答案]:A

3. — I have got a pain in my chest. — You _____ see the doctor.

A. should

B. need

C. have

[答案]:A

4. — I haven’t got a car.— Neither ——–I.

A. have

B. do

C. am

[答案]:A

5. — I like documentaries on TV. — _____.

A. So am I

B. So do I

C. So have I

[答案]:B

6. — I prefer watching TV. — So ——–I.

A. have

B. am

C. do

[答案]:C

7. — Should I take some medicine?— No, you don’t _____ to take any medicine

A. should

B. must

C. need

[答案]:C

8. — What’s the weather like in this area?— _________________.

A. That’s all right

B. It’s rainy

C. Yes, it’s fine2

[答案]:B

9. _____ a coffee machine in the room?

A. Are there

B. Is there

C. Have there

[答案]:B

10. _____ Chris worried about the presentation last week?

A. Is

B. Was

C. Were

[答案]:B

11. _____ of these two books do you prefer?

A. Which

B. What

C. How

[答案]:A

12. _____ people are my friends. _____ people are my husband’s friends.

A. These, Those

B. This, That

C. Here, There

[答案]:A

13. _____ wine do you need for the party?

A. How much

B. How little

C. How many

[答案]:A

14. ______ is certain is ______ the mystery of Stonehenge has never been fully explained.

A. It, that

B. What, what

C.It, what

D.What, that

[答案]:D

15. –_______ will you leave for Hawaii?–In around two weeks. I am waiting for my passport.

A. How soon

B. How often

C. How long

D. When

[答案]:A

16.— _________________.— That’s a good idea.

A. When can you write the invitations

B.What do you think of the invitations

C.Why don’t we write the invitations now

[答案]:C

17.— _________________?— I’ve got a bad cough.

A. What’s the matter with you

B. What is it like

C. How was your day yesterday

[答案]:A

18. _______people are coming for the party?

A.How often

B.How much

C.How many

[答案]:C

19. —______was the meeting like?— It was very exciting.

A.How

B.What

C. Which

[答案]:B

20. A: I saw Tom just now at the café. B:It _______be him. He went to U.S.A. yesterday.

A.mustn’t

B.can’t

C.shouldn’t

[答案]:B

21. After ______quick dinner, Stephanie likes to play ________ guitar for a while in the garden.

A. a; a

B. a; the

C.the; a

D.不填;the

[答案]:B

22. Carlos _____ serve the drinks and take the orders.

A. has

B. has to

C. have to

[答案]:B

23. David is _____ only accountant in my son’s company.

A. a

B. an

C.the

[答案]:C

24. Does David ______?

A. like flying

B. likes flying

C. likes to fly

[答案]:A

25.— Excuse me, where is the nearest bank, please?— _________________.

A. It’s not sure

B. That’s all right

C. It’s next to the newsagent

[答案]:C

26. He can _______ good English.

A. speak

B. talk

C. say

[答案]:A

27. He —–in New York City. His parents—–in Dallas.

A. live, lives

B. lives, live

C. live, live

[答案]:B

28. He is a good student. He——early.

A. come always

B. always comes

C. always come

[答案]:B

29. He works in _____ Finance Department (财务处) of _____ large company.

A. the, a

B. a, the

C. a, a

[答案]:A

30.— How about seeing a film this evening?— Yes, _____________.

A. that’s a good idea

B. please

C. that’s right

[答案]:A

31. How do I _______ the gym?

A.get to

B. arrive

C. go

[答案]:A

32. How many _______ can you see on the table ?

A. cups of milk

B. cup of milk

C. a cup of milk

[答案]:A

33. I _____ buy any wine.

A. need not

B. don’t need

C. don’t need to

[答案]:C

34. I have two brothers. One is a driver, ______ is a policeman.

A. one

B. other

C. the other

[答案]:C

35. I think there will ______ 50 people at tomorrow’s party.

A. be

B. being

C. are

[答案]:A

36. I won’t go there. It’s late now. __________, it is raining so hard.

A. That’s

B. What’s more

C.However

D.So

[答案]:B

37. I’d like to _______ you to a party this Saturday.

A. send

B. invite

C. leave

[答案]:B

38. I’ll give ______.

A. the man the book

B. the book the man

C. the book for the man

[答案]:A

39. I’m _________ a list of things to buy.

A. doing

B. making

C. having

[答案]:B

40. I’m sorry she’s not in. Would you like to () a message?

A. keep

B. rest

C. leave

[答案]:C

41. It is eight o’ clock. The boy ———his homework.

A. do

B. does

C. is doing

[答案]:C

42. It often _____ in winter in the north of China.

A. snow

B. snows

C. is snowing

[答案]:B

43. Jack _____ late because he is a good student.

A. never come

B. never comes

C.comes never

[答案]:B

44. London is _____capital of Britain, and it is _____ great city, too.

A. a, the

B. the, a

C. a, a

[答案]:B

45. Mark is responsible _____ the international market.

A. in

B. for

C. of

[答案]:B

46. Mary is making ______a beautiful dress.

A. myself

B. himself

C. herself

[答案]:C

47. Mr Manning _____ in Paris today and tomorrow.

A. work

B. is working

C. worked

[答案]:B

48. My aunt _____ for her friends at home.

A. enjoys cooking

B. enjoys to cook

C. enjoy cooking

[答案]:A

49. Professor Zhang gave all the textbooks to all the pupils, except __ _ who had already taken them.

A. these

B. ones

C. the ones

D. the others

[答案]:C

50. Sally’s parents ______ come and stay with her soon.

A. are going

B. is going to

C. are going to

[答案]:C

51. The Business Banking Department is on _____ third floor.

A. /

B. an

C. the

[答案]:C

52. The driver was about to drive to cross the street _________ the red light turned on.

A. as

B. when

C. before

D. while

[答案]:B

53. The shop—–at six every day.

A. is closing

B. closes

C. closed

[答案]:B

54. This is his book. Could you give it _____ him?

A. to

B. with

C. for

[答案]:A

55. What _____ “nr” mean?

A. is

B. do

C. does

[答案]:C

56. ——What about going out for a walk after supper?——-______. Walking after meals is good for health.

A. I couldn’t agree more.

B. I’m afraid not.

C. I believe not.

D. I don’t think so

[答案]:A

57.— What does your English teacher look like?— _________________.

A. She likes singing

B. She’s tall and has long, wavy hair

C. She looks sad

[答案]:B

58. Who is that man over there? Do you know ______ name?

A. he

B. he’s

C. his

[答案]:C

59. You can paint the walls and _____ posters. You can do what you want.

A. put up

B. put down

C. put on

[答案]:A

60. You have more apples than _____ do. But _____ are better than yours.

A. us, we

B. we, ours

C. ours, us

[答案]:B

61.A: Whose dog is it? B: _______our dog. _______name is Rex.

A.It’s…It’s

B.Its… Its

C.It’s… Its

[答案]:C

62.A:Where do _______live?B:_______home is in London.

A.they, They

B.their, They

C.they, Their

[答案]:A

63.He is a good student. He _______ hard.

A.work

B.works

C.does works

[答案]:B

64._______ a coffee machine in the room?

A.Are there

B.Is there

C.Have there

[答案]:B

65._______ name is Jane. _______ is from the USA.

A.Her, She

B.She’s, She

C.Her, Her

[答案]:A

66._______ people are my friends. _______ people are my husband’s friends.

A.These, Those

B.This, That

C.Here, There

[答案]:A

67._______would you like, tea or coffee?

A.How

B.Why

C.What

[答案]:C

68.A _______ was the meeting like? B: It was very exciting.

A.How

B.What

C.Why

[答案]:A

69.A. Oh, dear. I’ve got a temperature. B. You _______have some aspirins to reduce it.

A.have

B.need

C.should

[答案]:C

70.A: _______ will the meal take? B:It’ll take two hours, I think.

A.How long

B.How many

C.How much

[答案]:A

71.A: _______? B: Yes, I’d like to. Thanks.

A.Would you like something

B.Would you like to come to the shop one day

C.Would you like coming to the shop one day

[答案]:B

72.A: _______? B:Yes, I do. My mother and father live in Oxford.

A.Do you have any family

B.Where are your father and mother

C.Have you any family

[答案]:A

73.A: _______is David from? B:I think he’s an American. But I’m not sure.

A.Where

B.What

C.How

[答案]:A

74.A: _______is the nearest chemist’s? B: On the corner.

A.What

B.Where

C.How

[答案]:B

75.A: _______time do you have lunch? B:I usually have lunch at 12.

A.Where

B.What

C.When

[答案]:B

76.A: I have a light breakfast early in the morning. B:_______.

A.So have I

B.Me too

C.So am I

[答案]:B

77.A: I haven’t got a car. B: _______.

A.Neither have I

B.Neither do I

C.Neither am I

[答案]:A

78.A: I’m going to clean the house. B: _______do the shopping.

A.I like to

B.I would

C.I’ll

[答案]:C

79.A: Should I take some medicine? B: No, you don’t _______to take any medicine.

A.should

B.must

C.need

[答案]:C

80.A: Would you like to come to _______shop one day? B: Yes, I’d love to. Thank you.

A.myself

B.me

C.my

[答案]:C

81.A:_______ you like a drink? Wine? Beer? B:A beer, please.

A.Could

B.Would

C.Do

[答案]:B

82.A:_______, David? B:An orange juice.

A.What do you like

B.What would you like

C.Would you like an orange juice

[答案]:B

83.A:_______.B:Hi. My name’s Rose. Are you from London?

A.Hello, I’m Paul. What’s your name?

B.Hello, who are you? What’s your name?

C.Where are you from?

[答案]:A

84.A:_______.B:She works in the Oxford University.

A.What does your mother do?

B.What do your parents do?

C.What are your parents doing at the moment?

[答案]:A

85.A:_______? B:My father is a manager. My mother is a nurse.

A.Where are your parents

B.What do your parents do

C.What are your parents doing right now

[答案]:B

86.A:_______like to have a coffee? B:Yes, please.

A.Are you

B.Would you

C.Can you

[答案]:B

87.A:Are there two men in the room? B:_________.

A.No, there are one

B.No, there’s only one

C.Yes, there is one

[答案]:B

88.A:Could you ring them up please? I’m sometimes quite nervous on the phone. B:_______.

A.Are you? I am fine

B.Yes, why don’t you call them?

C.Yes, of course. I will phone them for you.

[答案]:C

89.A:He has got two sisters. B:_______.

A.So have I

B.So am I

C.So do I

[答案]:A

90.A:Hello, Linda, how are you? B:_______.

A.Very good. Are you good?

B.Very well, thank you. And you?

C.Hello, Rose, how do you do?

[答案]:B

二.翻译题

1. 2008年5月12日约下午两点半,间隔成都159公里的汶川发生了一次激烈地震.(strike)

[答案]:At about 2:30 pm on May 12, 2008, a strong earthquake struck Wenchuan, which is 159 kilometers away from Chengdu.

2. He is good at web-design, much better than her.

[答案]:他比她更拿手网页规划.

3. He’s currently working on TV advertisements.

[答案]:他现在在电视广告也作业.

4. I am looking for a flat on the ground floor.

[答案]:咱们想找一个套一楼的公寓.

5. She doesn’t like borrowing things from others.

[答案]:她不喜欢向他人借东西.

6. You can— eat and drink in the office, but you can’t smoke here.

[答案]:你能够在办公室吃东西和喝东西,可是你不能在这抽烟.

7. 百分之六十的旅客甘愿住在窗朝南的房间.(用定语从句)

[答案]:Sixty percent of the travelers prefer to live in the rooms whose windows face south.

8. 比起乘坐拥堵的公共汽车,他甘愿骑自行车.(prefer to do sth rather than do sth)

[答案]:Rather than ride on a crowded bus, he always prefers to ride a bicycle.

9. 不论你相不相信, 咱们现已逐渐地能够用英语流利地表达了.(believe it or not, gradually, express, fluently)

[答案]:Believe it or not, we have gradually become able to express ourselves fluently in English.

10. 不是一切的伤员都送到了医院.(all)

[答案]:Not all the injured people were sent to hospital.

11. 城市一片废墟,上百万的人无家可归.(in ruins, millions/thousands of)

[答案]:The city lay in ruins and millions of people / hundreds of thousands of people had no place to live.

12. 依据新闻报道,是气候决议嫦娥二号发射的精确时刻.(according to, it is ….that着重句 )

[答案]:According to the news report, it is the weather that will determine the exact launch time of Chang’e Two.

第5页(共14页)